Om Kantstötta porslinsugglors paradorkester

BaksidestexT

Under ett tågstopp träffas fyra personer för första gången. Det är Katarina, personalchef och trebarnsmamma, som efter några tunga år med en demenssjuk mamma nu har fått en ny livssituation att hantera. Universitetsläraren Urban kämpar med att räcka till både professionellt och privat. Aida älskar sitt jobb som förskollärare men har svårt att möta sin tonårsdotter och hennes mörka tankar. Ingrid har nyss gått i pension från jobbet som bibliotekarie och längtar efter att hitta ny mening i tillvaron. De fyra lever i helt olika världar, men på tåget påbörjar de ett samtal som inte tar slut.

Kantstötta porslinsugglors paradorkester är en roman om psykisk ohälsa, havererad kommunikation och det goda samtalets läkande kraft. Boken är en fristående uppföljare till Lex Katarina.

Några Läsarreaktioner

Du är en mästare på att skildra så att det berör. Tack! Ser fram emot nästa bok!

Nu har jag läst din bok och jag tyckte mycket om den! Fina beskrivningar av de olika karaktärerna som man fick komma nära. Det ger en bra dynamik att få följa olika personer på det sättet. Bra lässug. Tack för fin läsning! 

Läst ut boken och älskar den!!!

Tack för ytterligare en ljuvlig roman! Har nu sträckläst “Kantstötta porslinsugglors paradorkester”. Detaljerna, språket, miljöerna, karaktärerna, medkänslan, vardagen, magin, samtalen. Du påminner om Fredrik Backman en aning, fast du är alldeles dig själv.

Det har varit en fröjd att läsa din bok! Den är så förtröstansfull och det är mycket du har beskrivit så fint.

En härligt livsbejakande roman som ger en skön känsla i magen.

Har just läst klart Kantstötta porslinsugglors paradorkester. Det var mycket igenkänning i den här boken! Blev påmind och tacksam över alla fina sammanhang vi träffats i och som du bjudit in till de senaste åren, Maria! Vad hade jag varit utan det? Så många fina cirkelsamtal.

Tack för en fin och tankeväckande bok!

Berättelsen flyter på jättebra och är spännande. Personerna är levande och engagerande. Språket är väl genomarbetat och (lagom) målande. 

Här snackar vi feelgood av allra bästa märke! Inte som i simpelt eller tillrättalagt utan som i äkta och varmt.

Nu har jag läst ut boken och SOM den berörde mig! Blir så sugen på en samtalscirkel. 

En mycket läsvärd bok! Intressant, lättsam, allvarlig, roande och oroande. Underfundiga kursiva kommentarer. Fint efterord. Bra karaktärer. Perfekt bok att ha som sällskap på tågresor och på livets färd.