Om Maria som driver förlaget

portra%cc%88tt-beskuretJag heter Maria Estling Vannestål och jobbar dels som författare/förläggare, dels med personlig utveckling i form av en podcast och bloggar, samtalscirklar, föreläsningar och kurser. För några år sedan lämnade jag en akademisk karriär som universitetslektor i engelska för att följa mitt hjärta och förverkliga mina drömmar, bland annat om att skriva skönlitteratur.

Jag har tidigare publicerat ett antal facklitterära verk hos Studentlitteratur, bland annat A University Grammar of English, som används för förstaårsstudenter i engelska på de flesta av landets lärosäten. Tillsammans med min vän och kollega, Sara Norrby Wallin, har jag gett ut reflektionsböckerna Livstid – förundran, eftertanke, mitt i livet och Älskade lista – från måsten till lust. Tillsammans med min dotter Sanna Hellberg skriver jag också bilderböcker om sexåriga Lovis Ansjovis (Idus Förlag) – den första kom 2016 och den andra kommer i augusti 2017 – och jag har publicerat noveller i antologier på Ariton Förlag och Ordberoende Förlag.

Du kan se hela min tidigare produktion på min webbplats (där du också kan läsa mer om vad jag sysslar med). Jag finns också på podden/bloggen Drömmen om Målajord (om att följa sitt hjärta och sin inre kompass) och på bloggen Skrivluft (om skrivande, författarskap och kreativitet).

I ett TEDx-föredrag från 2013 berättar jag om hur jag vågade börja lyssna på min inre röst för att hitta rätt i livet.

Advertisements